Meer informatieOver de Eendracht

De dirigent


Gerard Grobben, geboren in Almelo, begint op 9 jarige leeftijd op klarinet bij de toenmalige dirigent Henk Leus. Hij krijgt zijn eerste lessen in wijkcentrum "De Trefhoek" dat in die tijd als nieuwe onderkomen van De Eendracht zal gaan fungeren.

Na enkele jaren wordt er van klarinet overgestapt op de saxofoon. Na een afgeronde studie saxofoon aan het Conservatorium te Enschede wordt de militaire dienstplicht vervuld bij de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht.

foto

Ondertussen is Gerard al dirigent van het jeugdorkest van Muziekvereniging De Eendracht en volgt nog directielessen aan het conservatorium te Arnhem. Hij stopt met het actieve spelen bij het grote orkest van De Eendracht en is in die periode dirigent van enkele andere harmonieorkesten.

Na ziekte en overlijden van de Heer Leus neemt Gerard de leiding van het grote orkest op zich. Naast De Eendracht is Gerard momenteel werkzaam als docent op de muziekscholen in Almelo en Deventer. Hij speelt tevens in het Saffier Saxofoon kwartet en is saxofonist in de Big Band Almelo en Millennium Jazz Orchestra.

Muziekvereniging de Eendracht Almelo -

Ontworpen door H. Meijer, onderhouden door Irma Leushuis en gehost door Spin in het Web